tisdag, mars 07, 2006

Cool Grrrrl dot com/Rock'n roll week-end

Äntligen hände det nåt för oss som hajar vad riktig musik går ut på alltså ingen suggigt singsongwriter skit eller gammal soul eller rnb skräp.
svd's Stefan skriver följande...


"Garagepunk med hjärta och krut
The Lords of AltamontScen: Debaser, fredagGenre: Rock
Band som kan få en avvaktande publik att bli en vilt dansande och tjoande kan sina saker. The Lords of Altamont är ett sådant band. Det visade det sent på fredagsnatten på Debaser.Los Angeles-gänget vet vad de gillar och skäms inte det minsta över att plocka både riff och inspiration från föregångarna inom den garagepunk de sysslar med. Originalitet är inte bandets starkaste sida, men det kompenserar de med massor av hjärta och en intensiv rock’n’rollshow.Hjärnan i bandet är sångaren och organisten Jake Cavaliere som har ett förflutet i bland annat The Fuzztones och The Bomboras. I Lords har han förverkligat alla sina våtaste drömmar. Bandet kör med en bikerimage komplett med matchande jeansvästar med ryggemblem. Det luktar mycket sent 60- och tidigt 70-tal här. Låtarna är oftast snabba och skrälligt hårda. Jake, i stora svarta flugsolbrillor, klättrar runt på sin silverglittriga Farfisaorgel. Bredvid honom fläskar gitarristerna på så det smäller i Debasers väggar. När bandet inleder är det en lucka på en och en halv meter fram till åskådarna. Men det tar bara en kvart innan folk sakta men säkert börjar fatta galoppen. Och innan någon vet ordet av flyger både öl och lemmar i en enda röra framför TLOA.Att bandet gillar klassiska Detroitrockarna MC5 är uppenbart. Än mer uppenbart blir det när The 5’s basist, Mike Davis, kommer in som gäst. Men trots en hyfsad version av Kick out the jams lyfter inte gästspelet riktigt. Det är som att gruppen tonar ner sig för att ge Davis utrymme. När Mike Davis gjort sitt blir det emellertid krut i låtarna igen. Under spelningen betas mycket av gruppens två plattor, To hell with the Lords of Altamont och Lords have mercy, av. Det handlar inte om några subtiliteter utan korta smällkarameller av garagerock. Och bandet låter dem detonera fritt. The Lords är helt klart förvaltare mer än förnyare, men de gör sin grej rasande effektivt och det har definitivt ett alldeles eget underhållningsvärde.

-------------------------------------------------------------------

Bonusen då....ja det måste ju vara alla coola och snygga rock'nroll brudar i tighjta kläder, till och med skinbrallornas återkomst gör ju inte att deras tight häckar ser sämre ut.
Och vad ännu bättre är...dom kommer numera ifrån New York city och bär cowboy hatt...hello Kitty, eller heter Sabina och bor i munchen......grrrrrymt....

Det är skillnad mot några saggiga högskole studenter som inte vet hur man knullar eller rockar.......

Inga kommentarer: